Eliquid och dess information

Detta är den vätska som fylls på i elciggen för att få smak på de bloss som därefter tas med den. Vätskan som finns i de flaskor som man köper är eliquid och levereras i många olika smaker. Alla smaker som köps in, alltifrån tobak, fruktsmaker till drinksmaker ger ifrån sig en smak som smakar just det som har önskats. Det finns även att beställa olika eliquids som kommer från europeiska e-juicer. USA och Kina är också de länder som är storproducenter av denna vätska som ska appliceras i eciggen.

En prioritering av säkerheten görs med de flesta e-juicer, vilket innebär att skruvlocken som finns på flaskan är barnsäkert så att inget barn kan komma åt innehållet. Olyckor med dessa flaskor tillsammans med barn får inte ske, vilket är en orsak som bör uppmärksammas. Det finns olika storlekar och styrkor samt olika nikotinguider som man kan välja emellan då sortimentet är relativt stort.

Hur kan den egna eliquiden blandas?

Det behövs några ingredienser för att kunna blanda sin egna eliquid och detta är bland annat basvätska. Denna är smaklös och brukar levereras med eller utan nikotin. Dessutom brukar basvätskan blandas med en rad olika nikotinfria smakessenser. De vanligaste ämnena som en basvätska består av är PG (propylenglykol) och/eller VG (vegetabiliskt glycerin). Den andra ingrediensen är nikotinfri smakessens som blandas med basvätskan.

Lämpliga flaskor i glas och en spruta för att mäta upp exakt antal milliliter är verktyg som behövs. Med en eller flera smakessenser ska basvätskan blandas ihop. Detta för att kunna få din egna e-liquid eller e-juice som vissa brukar kallas det. Därför är det bra att använda sig av en e-liquid-räknare för att uppnå ett så lyckat resultat som möjligt. Programmet presenterar en mix som kan göras med basvätskan, smakessens och vatten/vodka. Det är ett mycket bra tips att använda sig av programmet när blandningen ska genomföras.